LED trakovi – zakaj in kako?

Poznate zadnje trende osvetlitve domov in poslovnih prostorov?

Poglejte kdaj, kako so osvetljene vitrine v trgovskih centrih, ali pa stopniščna ograja pri sosedu. Morda se vam zdi zanimiva osvetlitev sodobnih kuhinj in dnevnih sob v prodajnih katalogih?

Beseda je o osvetlitvi z LED trakovi, katerih uporaba hitro nadomešča klasično osvetljevanje z ostalimi svetili.


Med številnimi prednostmi uporabe LED trakov pri nadomeščanju s klasičnimi svetili( nizka poraba el. energije, dolga življenjska doba, možnost spreminjanja barve osvetlitve…), je zanimivo vedeti tudi nekaj drugih dejstev.

LED trak je sestavljen iz povezanih led diod v ohišju, vgrajenih na tanek samolepilni trak ( za lažjo montažo), ki zagotavljajo zvezno svetlobo na daljši razdalji in konstantno svetlobo. Na daljši razdalji pomeni, da nismo omejeni s točkasto svetlobo klasičnih svetlobnih teles, ampak lahko porazdelimo osvetlitev na neomejeno dolžino.

LED trak lahko prilepimo na poljubno površino, pod različnimi koti, na težko dostopna mesta, skratka tam, kjer smo z vgradnjo ostalih svetil omejeni. Za zunanjo uporabo izberemo vodotesen LED trak.
Možnosti uporabe je neomejena, lahko pa jih nekaj pogledamo.

LED trak pod kuhinjskim pultom je zelo zanimiva rešitev.

Ali pa na stropu…

Mogoče na regalu v dnevni sobi…

Če se odločate za nakup led trakov imate v osnovi na voljo dve možnosti:

Prva je enostavna izbira LED traku v kompletu, ki je sestavljen iz vseh komponent za enostavno montažo. LED trak- komplet sestavljajo: poljuben led trak, napajalnik, konektorji, sprejemnik in daljinski upravljalnik (če se odločite za RGB-večbarvno varianto). Vse kar morate narediti je, da prilepite led trak na želeno mesto in ga priklopite s konektorji po navodilih.

Druga možnost pa je nakup po komponentah, ki spet ni nič zapletenega, ponuja pa več kreativnosti. Odločite se za sistem, ki vam najbolj ustreza, nato pa izberete led trak glede na karakteristike, ustrezen napajalnik , konektorje in IR sprejemnik ( za večbarvnega).

Led trakovi vam lahko osvetljujejo kuhinjo, dnevni prostor, delovni prostor, kopalnico, teraso, stopnišče, skratka število možnosti je neomejeno. Z led trakovi je lahko na enostaven način vsak svoj arhitekt osvetlitve. Zanimivo, a ne?
http://led-star.moja-kosarica.si

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira