LED paneli-nov trend LED osvetlitve

7.05.2014

Fluorescentne žarnice oziroma njene izpeljanke nas spremljajo že desetletja. Medtem ko so se praktično vse ostale stvari posodabljale in spreminjale, smo se pri razsvetljavi držali preizkušene tehnologije. Žarnice z žarilno nitko (z nekaj izboljšavami) nam osvetljujejo svet že več kot 150 let in jih ni resno nadomestila nobena druga tehnologija osvetlitve dokler se ni pojavila – LED tehnologija.

Nobena druga tehnologija na tržišču ne omogoča takšnega barvnega spektra, varčnosti in tako številnih možnosti, ki jih omogočajo LED svetila.

LED PANELI

LED paneli ali LED ravne plošče so trenutno najbolj vroča inovacija na področju LED svetil. To so tanki (15mm) LED svetlobni elementi, ki so lahko najrazličnejših oblik in velikosti in so primerni za osvetlitev tako bivalnih kot poslovnih prostorov. Zelo enostavni so za montažo in izredno energetsko varčni.

PRIHRANKI

Varčevanje pri razsvetljavi šteje na dolgi rok. Morda je strošek nakupa LED panelov večji, kot pri ostalih svetlobnih elementih, toda če upoštevamo življenjsko dobo, ki dosega neverjetnih 50.000ur, ne potrebujejo nobenega vzdrževanja in imajo izredno nizko porabo električne energije (do 80%), potem je vredno razmisliti.

OBLIKA IN VGRADNJA

LED paneli se zaradi tanke in nevtralne oblike nevsiljivo zlijejo z okoljem ali poslovnim ali stanovanjskim. So EKO produkt, saj nimajo vgrajenih nobenih škodljivih elementov in ne proizvajajo UV sevanja.

LED paneli so lahko samostojni elementi osvetlitve, ali pa jih vgradimo v spuščene stropove, mavčne plošče…

LED paneli zagotavljajo močno in površinsko široko osvetlitev. Izbiramo lahko med toplo belo, dnevno belo in hladno belo barvo svetlobe, v nekaterih primerih tudi RGB (celotna barvna lestvica)

LedStar

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: nekategorizirano. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Koledar

Maj 2014
P T S Č P S N
« Apr   Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zadnje objave