Cenovno dostopnejša LED svetila

20.03.2014

V zadnjem obdobju so se na trgu pojavila LED svetila, ki se že na prvi pogled razlikujejo od tistih, ki smo jih bili vajeni do sedaj. LED žarnice smo do sedaj prepoznali po značilnem rebrastem aluminijastem ohišju, ki je igralo vlogo hladilnika pri odvajanju odvečne toplote.

LED svetila novejše generacije, predvsem LED žarnice pa imajo podnožje in hladilni del lepo zaokrožen in gladek.

Kakšna pa je razlika za končnega kupca?

Predvsem so cenovno ugodnejša ob nespremenjeni, morda celo boljši kakovosti. Bistveno se je tudi povečal kot svetilnosti.

Zgodba gre nekako takole:

Povpraševanje po LED svetilih v svetu skokovito narašča, zato vodilni proizvajalci, ki imajo potrebne resurse iščejo načine, kako znižati stroške izdelave, da bodo cenovno konkurenčni na trgu.

Zaradi visokih stroškov materiala in izdelave so vodilni proizvajalci LED svetil, razvijali tehnologijo, ki bi te stroške zmanjšala. Velik delež stroškov predstavlja ustrezno podnožje LED žarnice, ki ima namen odvoda odvečne toplote. Značilno za LED svetila je namreč, da dosežejo deklarirano (pričakovano) življenjsko dobo ob ustreznem hlajenju.

Tako so razvili alternativo klasičnemu aluminijastemu hladilniku. Ogrodje podnožja je še vedno izdelano iz aluminijeve zlitine, vendar je ta tanjša in lažja, z zunanje strani pa je prevlečena s slojem zmesi aluminijeve legure in polimera, ki zagotavlja zadostno toplotno prevodnost. Tudi sama tehnologija izdelave je manj kompleksna, zato ne pride do nihanja v kakovosti med posameznimi produkti.

LedStar

  • Share/Bookmark

Zapisano pod: nekategorizirano. .Komentiraj

Obvezno

Obvezno, skrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Dovoljen HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Pusti trackback na to objavo  |  Naročite se na komentarje preko RSS vira


Koledar

Marec 2014
P T S Č P S N
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zadnje objave